Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Αυξητική μαστού

Η αυξητική μαστού αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς επιτυγχάνει αύξηση του μεγέθους και βελτίωση του σχήματος και της συμμετρίας των μαστών. Απώτερος στόχος η διατήρηση της φυσικότητας του μαστού, που επιτυγχάνεται με την κατάλληλη προεγχειρητική ανάλυση και σχεδιασμό της επέμβασης. Η αυξητική μαστοπλαστική με τη χρήση ενθεμάτων πραγματοποιείται, συνήθως, σε γυναίκες με μικρό στήθος ή απώλεια του όγκου του μετά από εγκυμοσύνη, με την πάροδο της ηλικίας ή σημαντική απώλεια βάρους. Επίσης, τα ενθέματα μαστού χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις αποκατάστασης του μαστού, μετά από μαστεκτομή.

Για την αυξητική μαστοπλαστική επιλέγονται τα πιο σύγχρονα και ασφαλή ενθέματα σιλικόνης, τα οποία τοποθετούνται συνήθως κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ με την πιο σύγχρονη μέθοδο (Dual Plane). Η επιλογή της τομής έχει ιδιαίτερη σημασία, ώστε η ουλή να είναι κατά το δυνατόν μη ορατή και κατά κανόνα βρίσκεται στο κάτω μέρος του μαστού (υπομάστια αύλακα). Η ακριβής θέση της τομής καθορίζεται με συγκεκριμένο μοντέλο, από τα ανατομικά χαρακτηριστικά του μαστού, το μέγεθος και τις διαστάσεις του ενθέματος, σύμφωνα με την πρότυπη μέθοδο της Akademikliniken και του καθηγητή Per Heden. Εναλλακτικά, η τομή μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από τη θηλαία άλω ή στη μασχάλη, υπό αυστηρές όμως προΰποθέσεις. 

Η σύγχρονη αυξητική μαστού συνδυάζεται, κατά περίπτωση, με μεταμόσχευση λίπους (Hybrid Breast Augmentation) για να  ενισχυθεί το σχήμα του μαστού ιδίως στην περιοχή του ντεκολτέ. 

Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους. Η μετεγχειρητική πορεία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, εφόσον εφαρμοστούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης. Επιβάλλεται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου αθλητικού τύπου για 4-6 εβδομάδες και συστήνεται η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.