Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Platelet Rich Plasma # Mεσοθεραπεία με αυτόλογο πλάσμα

Η τριχόπτωση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Οι ασθενείς συχνά καταβάλλονται από έντονο άγχος, διότι φοβούνται πως θα χάσουν τα μαλλιά τους.

Μια επαναστατική μέθοδος των τελευταίων ετών, που ήρθε να καταλάβει σημαντική θέση ανάμεσα στις άλλες θεραπείες αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, αποτελεί η θεραπεία με αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – PRP Platelet Rich Plasma.

Η διαδικασία είναι απλή. Γίνεται αιμοληψία στο άτομο που θα λάβει τη θεραπεία. Το αίμα επεξεργάζεται με ειδικό τρόπο και αποτελεί την πηγή άντλησης του συμπυκνωμένου, πλούσιου σε αιμοπετάλια ορού. Μέσω εξαιρετικά λεπτής βελόνης ο πολύτιμος αυτός ορός εγχύεται στις πάσχουσες περιοχές.

Τα πολύτιμα αιμοπετάλια που έχουν συλλεχθεί εκκρίνουν αυξητικούς παράγοντες με πολύπλευρες ευεργετικές επιδράσεις. Άντρες και γυναίκες επωφελούνται από την αποδεδειγμένη τριχογενετική επίδραση των αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι προάγουν την ενδυνάμωση και αναγέννηση της τρίχας

Ασυναγώνιστο πλεονέκτημα της PRP θεραπείας αποτελεί το γεγονός ότι είναι ελεύθερη αλλεργικών αντιδράσεων, αφού χρησιμοποιείται το ιδίο αίμα. Για τον ίδιο λόγο μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό!

Η PRP θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες τριχόπτωσης, όπως επεμβατικές, τοπικές και φαρμακευτικές.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε εποχή του χρόνου και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Η επανάληψη της PRP μεσοθεραπείας ανά αραιά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα πάντα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της τριχόπτωσης, εγγυάται τη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος.

Η επεξεργασία του αίματος στην κλινική μας γίνεται με το μοναδικό, πρωτοποριακό σύστημα της ARTHREX, πλεονέκτημα του οποίου αποτελεί η αποδεδειγμένη με μελέτες επίτευξη μέγιστης συγκέντρωσης αιμοπεταλίων, ενώ ταυτόχρονα αφαιρούνται όλα τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά εξασφαλίζουν αυξημένη αποτελεσματικότητα σε κάθε θεραπεία.

Το ψηφιακό τριχόγραμμα που διαθέτουμε, αποτελεί σημαντικό εργαλείο, πέρα από τη διάγνωση του τύπου της τριχόπτωσης και στην αντικειμενική αποτίμηση και παρακολούθηση της θεραπείας. Το μοντέρνο αυτό σύστημα απεικόνισης των τριχών παρουσιάζει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες μεθόδους: δεν είναι απαραίτητο το ξερίζωμα ή το ξύρισμα των υπό εξέταση τριχών, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στην ασθενή και καθιστά άνετη και εύκολη την εξέταση.