Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική (tummy-tuck) ενδείκνυται σε άτομα με χαλάρωση της κοιλιάς και περίσσεια δέρματος και λίπους στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Η τομή σχεδιάζεται χαμηλά στο υπογάστριο προκειμένου να κρύβεται από το μαγιό ή το εσώρουχο. Η τεχνική έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, και ως εκ τούτου η μετεγχειρητική ανάρρωση, τα αποτελέσματα και η συνολική ικανοποίηση. Η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση (Lipoabdominoplasty) για να ενισχύσει το αισθητικό αποτέλεσμα. Τα οφέλη από την τεχνική που εφαρμόζει ο Δρ. Σερέτης:

  1. Διαγράφεται καλύτερα η περιφέρεια της μέσης, με την αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος με την κοιλιοπλαστική, που ενισχύεται με τη λιποαναρρόφηση σε περιοχές, όπου η κοιλιοπλαστική από μόνη της δεν είναι επαρκής. Αυτό απαιτεί ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές.
  2. Σύσφιξη της μέσης με τη δημιουργία ενός «εσωτερικού κορσέ” που συσφίγγει τους κοιλιακούς μυς, οι οποίοι χαλάρωσαν με την εγκυμοσύνη και την ηλικία (συρραφή/plication του ορθού κοιλιακού μυος). Έτσι, ισχυροποιείται ο κορμός και βελτιώνονται πιθανές ενοχλήσεις στην περιοχή της μέσης που προέρχονται από τη χαλαρή κοιλία.
  3. Βελτίωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης από ένα «υπερηβικό Lift», το οποίο τοποθετεί την κλειτορίδα σε υψηλότερη, πιο εκτεθειμένη θέση και δημιουργεί μια πιο νεανική εμφάνιση στο αιδοίο.
  4. Μικρότερο, πιο νεανικό ομφαλό μετα την ομφαλοπλαστική, μια διαδικασία που εκτελείται κατά την ώρα της κοιλιοπλαστικής, η οποία ενισχύει την εμφάνιση του ομφαλού.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο Δρ. Σερέτης εφαρμόζει τα πιο προηγμένα πρωτόκολλα για την ασφαλή και ταχεία ανάρρωση μετά την επέμβαση, που μειώνουν σημαντικά τον μετεγχειρητικό πόνο, επιτρέπουν την άμεση κινητοποίηση και βελτιώνουν την μετεγχειρητική εμπειρία της/του ασθενούς.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως αυξητική, μειωτική ή ανόρθωση μαστού, λιποαναρρόφηση μηρών και ράχης, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την υστερεκτομή ή άλλη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα μειώνοντας έτσι το κόστος της χειρουργικής επέμβασης και την περίοδο αποκατάστασης.