Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Κωνσταντίνος Σερέτης

Πλαστικός Χειρουργός

 

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Σερέτης, MD, MSc είναι Πλαστικός Χειρουργός, πιστοποιημένος κατόπιν εξετάσεων από τις Ελληνικές και τις Ευρωπαϊκές Αρχές (EBOPRAS) με μετεκπαίδευση στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε τον Μεταπτυχιακό του Τίτλο με βαθμό «Άριστα» και ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή με βαθμό «Άριστα με Διάκριση».

Ειδικεύθηκε στο ευρύ φάσμα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Κέντρο Εγκαυμάτων, Πλαστικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Χειρός του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου και εμπλούτισε τις γνώσεις του με την παράλληλη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Εκπαιδεύτηκε στην Αποκατάσταση Μαστού μετά από Μαστεκτομή με τη χρήση αυτόλογων ιστών (δηλαδή από το σώμα της ασθενούς) στο εξειδικευμένο Τμήμα του Νοσοκομείου City Hospital, στο Birmingham της Αγγλίας. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε από τον Επίτιμο Καθηγητή Dr Fatah, πρωτοπόρο στη Μεγάλη Βρετανία, στις τεχνικές λιπομετάθεσης (fat grafting) σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή και αποκατάσταση.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του συμμετείχε επιτυχώς στις εξετάσεις για τη λήψη του Τίτλου Ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και του Διπλώματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS).

Ακολούθως, έλαβε Υποτροφία για Μετεκπαίδευση στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική από το διεθνές Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Akademikliniken στη Στοκχόλμης της Σουηδίας. Εκεί εκπαιδεύτηκε στις πιο σύγχρονες τεχνικές της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής δίπλα σε διεθνώς καταξιωμένους συναδέλφους, όπως ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Per Heden, πρωτοπόρος στις τεχνικές Μαστού (Αυξητικής, Μειωτικής και Μαστοπηξίας) και Λίφτινγκ, ο Janne Jernberg, ο Ulf Samuelson και άλλοι.

 Από το 2013 έως το 2018 εργάστηκε ως Πλαστικός Χειρουργός σε ιδιωτικές κλινικές στη Ζυρίχη της Ελβετίας καλύπτοντας όλο το φάσμα της Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής. Επέστρεψε στην Ελλάδα με την αναγόρευσή του σε Επίκουρο Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την επακόλουθη ανάληψη καθηκόντων  στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο Δρ. Σερέτης, από τα πρώτα του ιατρικά βήματα συνδύασε τη Χειρουργική με την Έρευνα, επηρεασμένος και από τη διετή Μεταπτυχιακή του Εκπαίδευση στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η προσήλωση στην Έρευνα είχε άμεση συνέπεια τη συγγραφή πλήθους ερευνητικών ιατρικών άρθρων στο αντικείμενο της Πλαστικής Χειρουργικής, που δημοσιεύθηκαν από διεθνή ιατρικά περιοδικά, μετά από κρίση. Παράλληλα έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των μελετών του σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής, αποσπώντας πολλαπλά θετικά σχόλια και επαίνους.

Η φιλοσοφία του κ. Σερέτη είναι η άσκηση Ιατρικής βασισμένης στην Τεκμηρίωση (Evidence Based Medicine). Η αναζήτηση της καλύτερης χειρουργικής επιλογής, εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή, με βάση τη λεπτομερή ανάλυση του εκάστοτε προβλήματος και η εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνικών της Πλαστικής Χειρουργικής αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για ένα άριστο, φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Εκπαίδευση και Επαγγελματική Δραστηριότητα

Τόπος καταγωγής: Αλεξανδρούπολη

Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πανελλήνιες Εξετάσεις, 1995).

Πτυχίο Ιατρικής (2001).

Γενικός Ιατρός, Νοσοκομείο Πολυγύρου και Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, νομός Χαλκιδικής.

Γενική Χειρουργική, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Γενικός Ιατρός, Atos Origin, Manchester, UK.

Ιατρός Μονάδας, ΚΕΥΓ Άρτας – 7 η Μ/Κ ΤΠ, ΣΤΕΠ Φρουράς Τυχερού.

Κέντρο Εγκαυμάτων, Πλαστικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Άκρας Χειρός, Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

City Hospital, Birmingham, UK: Αποκατάσταση μαστού μετά Μαστεκτομή.

“Akademikliniken”, Κέντρο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, Stockholm, Sweden.

Arzthaus Klinik, Zurich, Switzerland.

Praxis Klinik Urania, Zurich, Switzerland.

Europolyklinik, Zurich, Switzerland.

 

Πιστοποιήσεις και Συμμετοχές

Πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικήςn Χειρουργικής (EBOPRAS).
Πιστοποίηση από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Ενεργό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS).

Ενεργό μέλος της Ελβετικής Ιατρικής Εταιρείας (FMH).

Ενεργό μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής της Αγγλίας (RCM).