Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Μειωτική μαστού

Η μειωτική μαστού επιτυγχάνει τη μείωση του μεγέθους του μαστού, με την ταυτόχρονη ανόρθωσή του. Οι μεγάλοι, πτωτικοί μαστοί εκτός από αισθητικό πρόβλημα, προκαλούν σταδιακά μια σειρά συμπτωμάτων όπως πόνο στον αυχένα, ώμους, πλάτη και στο σημείο πίεσης του στηθόδεσμου, δερματίτιδα κάτω από το στήθος και δυσκολίες στην καθημερινότητα (ένδυση, άσκηση, χόμπι, ερωτική ζωή). Για την απαλλαγή από τα προβλήματα αυτά αλλά και για να αποκτήσετε το στήθος που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σας η μειωτική μαστοπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση. Η περίσσεια λίπους, μαζικού αδένα και δέρματος αφαιρείται, ο μαστός σμιλεύεται και η θηλή τοποθετείται σε υψηλότερη θέση, σε αντιστοιχία με τον ανορθωμένο πλέον μαστό, δημιουργώντας ένα πιο μικρό, σφριγηλό, νεανικό και ελκυστικό μαστό.

Πληθώρα τεχνικών επιτρέπουν την επιλογή της κατάλληλης, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του μαστού και τις απαιτήσεις της ασθενούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ουλή έχει σχήμα ανάστροφου “Τ”, εκτεινόμενη γύρω και κάτω από τη θηλή, όπως και στην υπομάστια αύλακα. Άλλοτε, η έκταση της υπομάστιας ουλής περιορίζεται ή αποφεύγεται τελείως (τεχνική Lejour, τροποποιημένη κατά Hall-Findlay ή «κάθετης ουλής»). Ανεξαρτήτως της τεχνικής που επιλέγεται, λεπτές, διακριτικές ουλές αποτελούν τον κανόνα. 

Η σύγχρονη μειωτική μαστού συνδυάζεται, κατά περίπτωση, με λιποαναρρόφηση ή/και
μεταμόσχευση λίπους για να μειωθεί το πλεονάζων λίπος μεταξύ μαστού και μασχάλης ή να ενισχυθεί το σχήμα του μαστού στο ντεκολτέ, αντίστοιχα. Απώτερος στόχος ο μαστός να ανταποκρίνεται στα αισθητικά πρότυπα και στις επιθυμίες της ασθενούς, καθώς κι ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται.  

Η μειωτική μαστού μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους. Η μετεγχειρητική πορεία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, εφόσον εφαρμοστούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης. Επιβάλλεται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου αθλητικού τύπου για 4-8 εβδομάδες καισυστήνεται η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.