Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Οι ραγάδες ή ραβδώσεις είναι γραμμοειδείς ατροφικές δερματικές ουλές, οι οποίες προκαλούνται από την απότομη διάταση του δέρματος.

Συνήθως εμφανίζονται στις εγκύους στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και στους εφήβους σε φάση έντονης σωματικής ανάπτυξης ή απότομης αύξησης του σωματικού τους βάρους. Επίσης μπορούν να εμφανιστούν στους αθλητές Body Building σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης της μυϊκής τους μάζας, ενώ υπάρχουν και άλλες σπανιότερες αιτίες, που ευνοούν την εμφάνισή τους.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απότομες υποκείμενες αλλαγές του όγκου και .. «ανοίγει», εμφανίζοντας τις ραβδώσεις.

Αρχικά το χρώμα τους είναι έντονο ερυθρό/μωβ. Με τον καιρό οι ραγάδες γίνονται υπόλευκες και αποκτούν μια χαρακτηριστική γυαλάδα.

Με τα σύγχρονα μέσα η θεραπεία των ραγάδων είναι πλέον δυνατή, με την έννοια της σημαντικής βελτίωσής τους.Ανάλογα με τον τύπο των ραβδώσεων (ερυθρές-νεαρές ή υπόλευκες-ώριμες), τον αριθμό και τη θέση τους, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις ακόλουθες θεραπείες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό:

Στόχος της θεραπείας είναι η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω διέγερσης των ινοβλαστών, όπως και η βελτίωση της υφής, χροιάς και τονικότητας της επιδερμίδας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς επαναλήψεων, που εξαρτάται από το πρόβλημα και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται.

Αξίζει να τονιστεί ότι η θεραπεία με Platelet Rich Plasma – PRP – Aυτόλογη Μεσοθεραπεία (ARTHREX®) έχει το πλεονέκτημα ότι ενεργοποιεί τους
μηχανισμούς επούλωσης με δύο τρόπους. Από τη μία υπάρχει η μηχανική διέγερση λόγω τρόπου εφαρμογής και από την άλλη η βιολογική, που
οφείλεται στους υψηλής ποιότητας και συγκέντρωσης αυξητικούς παράγοντες, που εγχέονται στο προσβεβλημένο δέρμα.

Με γνώμονα τη γνώση και την εμπειρία και με τη βοήθεια των τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων μας, το συχνό αυτό αισθητικό πρόβλημα μπορεί να
βελτιωθεί σημαντικά.