Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Κυτταρίτιδα – Χαλάρωση – Τοπικό πάχος

Η κυτταρίτιδα απασχολεί πάνω από το 90% του γυναικείου πληθυσμού και είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες προσέλευσης στην κλινική μας, ειδικά όταν το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών! Η όψη φλοιού πορτοκαλιού, που αφορά κυρίως τους μηρούς και γλουτούς, οφείλεται τόσο στην ξεχωριστή ανατομία του λιπώδους ιστού των γυναικών, όσο και σε δυσλειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Επίσης επηρεάζεται πολύ από τον τρόπο ζωής και τη διατροφή.

H χαλάρωση στο δέρμα του σώματος και η εμφάνιση λεπτών γραμμών οφείλεται στον κατακερματισμό των κολλαγόνων και ελαστικών ινών που επέρχεται με τα χρόνια. Τα μπράτσα, η κοιλιά, οι μηροί, η περιοχή πάνω από τα γόνατα είναι μερικές από τις περιοχές όπου η χαλάρωση μπορεί να είναι ιδιαίτερα εμφανής και ενοχλητική και καλούμαστε συχνά να διορθώσουμε με τρόπους που προάγουν τη σύσφιξη.

Το τοπικό πάχος απασχολεί και τα δύο φύλα και είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επιμένει ακόμη και σε περιπτώσεις ανθρώπων με κανονικό σωματικό βάρος, που τρέφονται υγιεινά και ασκούνται τακτικά. Η συσσώρευση λίπους αφορά συνήθως τους γοφούς (ψωμάκια), την κοιλιά, τα πλαϊνά της κοιλιάς (love handles), τους μηρούς, την περιοχή πάνω από τα γόνατα κ.ά. Στην Swan Clinic σας προσφέρουμε τόσο τη μόνιμη λύση της λιποαναρρόφησης (λιποαναρρόφηση), όσο και εναλλακτικούς, μη επεμβατικούς τρόπους διόρθωσης του τοπικού πάχους.

Η σύγχρονη πλατφόρμα – πολυμηχάνημα που διαθέτουμε συνδυάζει 5 τεχνολογίες και 4 διαφορετικές κεφαλές και μας παρέχει τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιούμε ξεχωριστά ή συνδυαστικά με εξατομικευμένο τρόπο για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αναλυτικά, πρόκειται για:

  1. RF (Ραδιοσυχνότητες): Αυξάνουν τη σύσφιξη του δέρματος μέσω άμεσης θερμικής επίδρασης στις ίνες κολλαγόνου (fiber shrinkage) και μακροπρόθεσμης διέγερσης παραγωγής και αναδιαμόρφωσης του κολλαγόνου (collagen remodeling).
  2. Ultrasound (Υπέρηχος): Προκαλεί καταστροφή λιποκυττάρων μέσω σπηλαιοποίησης (Cavitation).
  3. Low Level Laser (LLL) 658nm: Έχει καταστροφική επίδραση στα λιποκύτταρα και αναγεννητική επίδραση στο κολλαγόνο.
  4. LED φως ερυθρό, που προάγει την ανάπλαση και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και μπλε, με αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες.
  5. Vacuum (Aναρρόφηση): Διευκολύνει την καλύτερη διείσδυση της θερμικής ενέργειας στο λιπώδη ιστό και διεγείρει την κυκλοφορία.

Οι ευεργετικές επιδράσεις που βλέπουμε στο σώμα είναι:

  1. Ελάττωση τοπικού λίπους, απώλεια πόντων και σμίλευση του περιγράμματος του σώματος (αναίμακτη λιπογλυπτική)
  2. Δραστική βελτίωση όλων των μορφών κυτταρίτιδας
  3. Σύσφιξη σώματος
  4. Μείωση κατακράτησης υγρών, αύξηση λεμφικής παροχέτευσης και αποβολή τοξινών
  5. Τόνωση φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας

Οι συνεδρίες γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα, διαρκούν 30-90 λεπτά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ενώ συνήθως απαιτούνται 6-10 φορές για την επίτευξη του στόχου.

Για γρηγορότερα αποτελέσματα οι θεραπείες αυτές μπορούν να συνδυαστούν με μεσοθεραπείες, που είναι ενέσιμες θεραπείες και γίνονται από τους εξειδικευμένους ιατρούς μας Δρ. Γούση και Prof. Σερέτη. Στις μεσοθεραπείες εισάγονται δραστικά συστατικά στον ιστό-στόχο (λίπος, δέρμα), που βοηθούν τη λιποδιάλυση, ενισχύουν τη σύσφιξη και τη μικροκυκλοφορία και αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με τακτική σωματική άσκηση, κατανάλωση τουλάχιστον 2,5-3 λίτρων νερού ημερησίως και μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων κάθε θεραπείας.