Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

PRP – Platelet Rich Plasma # Mεσοθεραπεία με αυτόλογο πλάσμα # Vampire Lift # Dracula Lift

 Μια επαναστατική μέθοδος των τελευταίων ετών, που ήρθε να καταλάβει σημαντική θέση ανάμεσα στις άλλες θεραπείες αντιγήρανσης, αποτελεί η θεραπεία με αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – PRP Platelet Rich Plasma.

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Γίνεται αιμοληψία στο άτομο που θα λάβει τη θεραπεία. Το αίμα επεξεργάζεται με ειδικό τρόπο ώστε να απομονωθεί αποκλειστικά ο συμπυκνωμένος, πλούσιος σε αιμοπετάλια ορός. Μέσω της ίδιας σύριγγας απομακρύνονται τα υπόλοιπα συστατικά του πλάσματος (ερυθρά, λευκά αιμοσφαίρια), η παρουσία των οποίων επηρεάζει αρνητικά τη δραστικότητα του αυτόλογου πλάσματος. Τα πολύτιμα αυτά αιμοπετάλια, που εκκρίνουν αυξητικούς παράγοντες με πολύπλευρες ευεργετικές επιδράσεις, εγχύονται μέσω της ειδικής σύριγγας και εξαιρετικά λεπτής βελόνης, στις περιοχές ενδιαφέροντος.

Η θεραπεία με αυτόλογο πλάσμα χρησιμοποιείται κατά κόρον στο πρόσωπο, όπου συχνά αναφέρεται με τον όρο Vampire Lift ή Dracula Lift.

Οι αυξητικοί παράγοντες που εκκρίνονται από τα αιμοπετάλια προάγουν την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του σφρίγους και της ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και της ενυδάτωσής του. Το πρόσωπο δείχνει νεότερο, λεπτές ρυτίδες και ατέλειες βελτιώνονται, το δέρμα γίνεται απαλότερο και αποκτά μια ζωντανή λάμψη.

Είναι ιδανική θεραπεία για όσους/όσες επιθυμούν να γυρίσουν το χρόνο πίσω με φυσικό τρόπο, χωρίς να αλλάξει τίποτα στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σημαντική είναι η συμβολή της PRP θεραπείας και στην τριχόπτωση κάθε τύπου. Άντρες και γυναίκες επωφελούνται από την αποδεδειγμένη  τριχογενετική επίδραση των αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι προάγουν την ενδυνάμωση και αναγέννηση της τρίχας. Οι αυξητικοί παράγοντες παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επούλωση, οπότε η PRP θεραπεία εφαρμόζεται και για τη βελτίωση ουλών και ραγάδων.

Η μεσοθεραπεία με αυτόλογο πλάσμα μπορεί να συνδυαστεί στην ίδια συνεδρία και με Laser ανάπλασης τύπου Fractional ή Microneedling, βελτιώνοντας περαιτέρω το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες προσώπου, όπως το Botox ή το Υαλουρονικό οξύ.

Ασυναγώνιστο πλεονέκτημα της PRP θεραπείας αποτελεί το γεγονός ότι είναι ελεύθερη αλλεργικών αντιδράσεων, αφού χρησιμοποιείται το ιδίο αίμα. Για τον ίδιο λόγο μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό!

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε εποχή του χρόνου και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Η επανάληψη της PRP μεσοθεραπείας ανά αραιά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα πάντα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα κάθε ένδειξης, εγγυάται τη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος.

Η επεξεργασία του αίματος στην κλινική μας γίνεται με το μοναδικό, πρωτοποριακό σύστημα της ARTHREX, πλεονέκτημα του οποίου αποτελεί η αποδεδειγμένη με μελέτες επίτευξη μέγιστης συγκέντρωσης αιμοπεταλίων, αφαιρώντας ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα συστατικά του πλάσματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά της θεραπείας εξασφαλίζουν αυξημένη αποτελεσματικότητα σε κάθε θεραπεία.