Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Διόρθωση ουλών

Η ουλή αποτελεί το τελικό φυσιολογικό αποτέλεσμα της διαδικασίας επούλωσης του σώματος συνέπεια τραυματισμού του (τραύμα, χειρουργική επέμβαση, έγκαυμα, ακμή κλπ). Η ουλή δημιουργείται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και παραμένει για πάντα, παρά τη σταδιακή βελτίωσή της με το πέρασμα του χρόνου.

Η πλαστική χειρουργική, με τη χρήση διάφορων χειρουργικών ή μη μεθόδων, προσφέρει τη δυνατότητα θεαματικής βελτίωσης μιας ουλής:

  • Η χρήση των LASER και ιδίως του Fractional CO2 μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υφής και του χρώματος μιας ουλής, ώστε να μειωθούν τα έντονα, δύσμορφα σημάδια που προκαλούνται από τις ουλές. Στην περίπτωση που οι ουλές είναι βαθιές, εκτεταμένες ή ρικνωτικές και οδηγούν σε σοβαρά αισθητικά ή / και λειτουργικά προβλήματα απαιτείται η χειρουργική τους αντιμετώπιση με τις τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής.
  • Η αφαίρεση της ουλής και η κατάλληλη τοποθέτηση της νέας ουλής με τοπική πλαστική αποτελεί μία από τις συχνότερες χειρουργικές τεχνικές διόρθωσης μιας ουλής, συνήθως υπό τοπική αναισθησία.
  • Η διάταση των ιστών αποτελεί μία σχετικά νέα τεχνική, που ενδείκνυται στην περίπτωση εκτεταμένων ουλών, όπως είναι οι μετεγκαυματικές. Οι διατατήρες ιστών είναι ειδικά «μπαλόνια» σιλικόνης που τοποθετούνται χειρουργικά κάτω από το δέρμα της περιοχής που γειτονεύει με τις ουλές. Σταδιακά, γεμίζουν με φυσιολογικό ορό και καθώς φουσκώνουν, προκαλούν διάταση (ξεχείλωμα) του υπερκείμενου δέρματος. Μόλις επιτευχθεί ικανοποιητική διάταση, ακολουθεί μία δεύτερη χειρουργική επέμβαση, οπότε αφαιρούνται οι διατατήρες και η περίσσεια του διατεταμένου δέρματος χρησιμοποιείται για να καλυφθεί η  περιοχή από όπου θα αφαιρεθεί η μεγάλη και δύσμορφη ουλή.
  • Τα δερματικά μοσχεύματα, οι κρημνοί και τα συνθετικά υποκατάστατα του δέρματος, προσφέρουν σημαντικές λύσεις σε συγκεκριμένες δύσκολες περιπτώσεις (π.χ. αποκατάσταση ρικνωτικών μετεγκευματικών ουλών).
  • Η μεταμόσχευση λίπους μπορεί επίσης να συμβάλλει στην αισθητική βελτίωση μιας ουλής, όπως πρόσφατα έχει αποδειχτεί από μελέτες σε δύσμορφες μετεγκαυματικές ουλές.

Η κλινική εκτίμηση και ανάλυση των χαρακτηριστικών της ουλής θα επιτρέψει την εφαρμογή της καταλληλότερης τεχνικής σε κάθε περίπτωση.