Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Βοτουλινική τοξίνη Α (Botox)

 

 Βοτουλινική τοξίνη Α (Botox)

  

Οι ενέσεις Βοτουλινικής τοξίνης Α – το γνωστό Botox – αποτελούν εδώ και 30 χρόνια την πιο επιτυχημένη και δημοφιλή θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου στον κόσμο.

H θεραπεία βασίζεται σε μια ειδική πρωτεΐνη, η οποία αποδυναμώνει τους μυς που ευθύνονται για τις ρυτίδες του δέρματος. 

Ως αντιγηραντική θεραπεία εφαρμόζεται στο μεσόφρυο, το μέτωπο, γύρω από τα μάτια, το στόμα και το λαιμό. Στόχος είναι οι γραμμές που δείχνουν λύπη, στενοχώρια, ανησυχία, όπως και το έντονο “πόδι της χήνας” να μειωθούν και το πρόσωπο να φαίνεται πιο ξεκούραστο και αισιόδοξο. Ιδανικό είναι να αρχίσει κανείς με την Botox θεραπεία όταν οι ρυτίδες έκφρασης είναι μεν εμφανείς, αλλά όχι μόνιμες. 

Η διαδικασία είναι σύντομη και ουσιαστικά ανώδυνη, το αποτέλεσμα γίνεται σταδιακά ορατό μετά από 2-3 ημέρες, φτάνει στο μέγιστο στις 4 εβδομάδες και διατηρείται για περίπου 4-6 μήνες. Κατά συνέπεια, 2 έως 3 εφαρμογές το χρόνο αποτελούν το σύνηθες πλάνο θεραπείας για τη διατήρηση και συχνά βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος.

Η τακτική θεραπεία “εκπαιδεύει”  τους μυς να παραμένουν χαλαροί, οπότε έχουμε αιτιολογική, ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και αύξηση της διάρκειας του καλού αποτελέσματος με τον καιρό. Οι σύγχρονες μάλιστα τεχνικές επιτρέπουν ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι το αποτέλεσμα της θεραπείας με Botox μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά όταν ο στόχος της αναζωογόνησης του προσώπου δεν επικεντρώνεται στη ρυτίδα αλλά η προσέγγιση είναι ολιστική αποσκοπώντας στην περιοχική αλλά και ποιοτική (δέρμα, λίπος, απώλεια όγκου των βαθύτερων δομών) θεραπεία, κατά περίπτωση του προσώπου. Κατά συνέπεια η θεραπεία με Botox μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες ανάπλασης του προσώπου, όπως το υαλουρονικό οξύ, η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP, το Laser ανάπλασης προσώπου τύπου CO2 Fractional, το Microneedling ή τέλος τη μηχανική ανάπλαση τύπου LPG.

 Φανείτε λοιπόν πιο ξεκούραστοι και ανανεωμένοι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.