Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Ρυτιδοπλαστική Μετώπου (Browlift)

Η ρυτιδοπλαστική μετώπου (Browlift) αντιμετωπίζει τα προβλήματα γήρανσης του άνω τριτημόριου του προσώπου. Η ηλικία, η κληρονομικότητα (γονίδια) και ο τρόπος ζωής (κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, κλπ) ευθύνονται για την εμφάνιση των χαρακτηριστικών σημαδιών της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες στο μεσόφρυο και στο μέτωπο, η πτώση των φρυδιών και η επακόλουθη συσσώρευση δέρματος στα άνω βλέφαρα.

Αρχικά, ενέσιμα υλικά όπως το Botox και τα εμφυτεύματα (Fillers) μπορούν να υποστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης στο άνω τριτημόριο του προσώπου και επομένως να καθυστερήσουν μια χειρουργική επέμβαση, αλλά εάν θέλετε πραγματικά να διορθώσετε όλα τα σημάδια της γήρανσης με μακροχρόνια αποτελέσματα τότε το Browlift προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή.

Σήμερα το ενδοσκοπικό Browlift αποτελεί την πιο σύγχρονη τεχνική, αφού εκτελείται με μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής, όπου εισάγεται μια κάμερα και λεπτά εργαλεία για την επέμβαση, αποφεύγοντας έτσι μεγάλες, δυσάρεστες ουλές και αρκετά συνοδά μετεγχειρητικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, απαιτείται λιγότερος χρόνος αποθεραπείας, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών και εξασφαλίζονται ικανοποιητικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Εναλλακτικά το άμεσο Browlift στην περιοχή των φρυδιών μπορεί να προσδώσει εξίσου καλά, αν όχι ακόμη καλύτερα, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, με μια λεπτή δυσδιάκριτη τομή άνωθεν των φρυδιών. Με την τεχνική αυτή επιλέγεται η βέλτιστη θέση των φρυδιών (ανάρτηση και καθήλωση στην κατάλληλη θέση) που συνεπάγεται παράλληλα τη μείωση και κατά περίπτωση εξάλειψη της περίσσειας του δέρματος στα άνω βλέφαρα, καθιστώντας συχνά την άνω βλεφαροπλαστική περιττή.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους επιζητούν τη βλεφαροπλαστική για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης στην περιοχή των φρυδιών και άνω βλεφάρων. Η άνω βλεφαροπλαστική, αν και αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και πιθανής ποσότητας λίπους, δίνοντας ένα ικανοποιητικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα ΔΕΝ αποτελεί την καλύτερη θεραπευτική επιλογή σε αρκετές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό το επιπλέον δέρμα, που αφαιρείται, αποτελεί δέρμα από το μέτωπο, που σταδιακά κατέβηκε στο άνω βλέφαρο, λόγω της διαδικασίας της γήρανσης. Καθώς η βλεφαροπλαστική δεν αντιμετωπίζει το αίτιο (γήρανση και πτώση των φρυδιών και του δέρματος του μετώπου) αλλά το σύμπτωμα (περίσσεια του δέρματος), η διαδικασία της πτώσης συνεχίζεται, με αποτέλεσμα η ασθενής να συνειδητοποιεί ότι η βλεφαροπλαστική δεν ήταν επαρκής για ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Με την επανατοποθέτηση των φρυδιών στην προηγούμενη θέση τους με τις τεχνικές του Browlift, το δέρμα επανέρχεται στο μέτωπο, γεγονός που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα μια πιο νεανική εμφάνιση.

Μερικές φορές, ελάχιστο επιπλέον δέρμα του άνω βλεφάρου αφαιρείται με τη βλεφαροπλαστική μαζί ή μετά από το browlift για να ενισχυθεί το αισθητικό αποτέλεσμα.