Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Αλωπεκίες – Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Οι ασθενείς συχνά καταβάλλονται από έντονο άγχος, διότι φοβούνται πως θα χάσουν τα μαλλιά τους.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αίτια που οδηγούν στην τριχόπτωση. Μόνο η στοχευμένη διάγνωση, μέσω αναλυτικού ιστορικού, κλινικής εξέτασης και περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων, όπως το τριχόγραμμα και οι ειδικές αναλύσεις αίματος, μπορεί να οδηγήσει στην κατάλληλη θεραπεία.

Το ψηφιακό τριχόγραμμα αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διάγνωση του τύπου της τριχόπτωσης και αντικειμενικό μέσο αποτίμησης της θεραπείας. Το μοντέρνο σύστημα που διαθέτουμε στην κλινική μας παρουσιάζει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες μεθόδους: δεν είναι απαραίτητο το ξερίζωμα ή το ξύρισμα των υπό εξέταση τριχών, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανακούφιση στον ασθενή. 

Στις μέρες μας, επανάσταση στη θεραπεία κάθε μορφής τριχόπτωσης αποτελεί η χρήση αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP – Platelet Rich Plasma. Συνίσταται στην έγχυση στο τριχωτό της κεφαλής εμπλουτισμένου με αυξητικούς παράγοντες πλάσματος, το οποίο έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι έχει αναζωογονητικές και τριχογενετικές ιδιότητες. Συμπληρώνει οποιαδήποτε άλλη τοπική ή συστηματική θεραπεία, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποτελεί και τη μοναδική θεραπεία.

Στην κλινική μας διαθέτουμε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα ένα ειδικό, υπερσύγχρονης τεχνολογίας κλειστό σύστημα λήψης και επεξεργασίας αυτόλογου πλάσματος RTHREX), που εγγυάται υψηλότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων στο πλάσμα σε σχέση με τα έως σήμερα υπάρχοντα, απλοϊκότερα συστήματα. Αυτό σημαίνει πολλαπλάσια συγκέντρωση των πολύτιμων αυξητικών παραγόντων και συνεπώς αυξημένη αποτελεσματικότητα σε κάθε εφαρμογή!

Οι έμπειροι ιατροί της κλινικής μας είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το ευαίσθητο αυτό πρόβλημα και τη θεραπεία του.