Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Body Lift

Η μαζική απώλεια βάρους μετά από δίαιτα, άσκηση ή χειρουργική επέμβαση (bariatric surgery) έχει ως αποτέλεσμα την περίσσεια λίπους και δέρματος που είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθεί χωρίς επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής.

Η επέμβαση του Body Lift αποτελεί μια περιμετρική κοιλιοπλαστική. Δηλαδή, η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους και η σύσφιξη των μυϊκών τοιχωμάτων της κοιλίας συνοδεύεται από αντίστοιχη αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από τους γλουτούς, με συνοδό ανόρθωσή τους.

Αν και άλλες επεμβάσεις μπορεί να απαιτηθούν για την πλήρη διόρθωση του σχήματος του σώματος σε επόμενο στάδιο (βραχιονοπλαστική, μαστοπλαστική, μηροπλαστική) το Body Lift αποτελεί συνήθως την πρώτη επέμβαση μετά από μαζική απώλεια βάρους, αφού προσφέρει μεγάλη αισθητική και λειτουργική βελτίωση στους ενδεδειγμένους ασθενείς. Οι καλύτεροι υποψήφιοι έχουν καλή γενική κατάσταση και φυσιολογικό βάρος (ΒΜΙ <25), σταθερό για τουλάχιστον 2 μήνες. Συνήθως για την επίτευξη του βάρους-στόχο απαιτούνται τουλάχιστον 18-24 μήνες από τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους. Η επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό στο μεσοδιάστημα μπορεί να σας παροτρύνει για να φτάσετε το στόχο σας και να καταστρώσετε ένα κατάλληλο χειρουργικό πλάνο για το μέλλον. Οι επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής σε ασθενείς μετά από μαζική απώλεια βάρους αποτελούν ένα νέο, αναδυόμενο πεδίο, με πολλές τεχνικές εξελίξεις την τελευταία δεκαετία.