Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Μηροπλαστική (Ανόρθωση μηρών)

Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των μηρών αποτελεί σύνηθες φαινόμενο με την πάροδο της ηλικίας ή μετά από σημαντική απώλεια βάρους. Οι συντηρητικές μέθοδοι αντιμετώπισης, όπως η γυμναστική, το μασάζ και διάφορα δημοφιλή μηχανήματα σύσφιξης προσφέρουν δυστυχώς μικρή μόνο βοήθεια, κυρίως σε ήπιες μορφές χαλάρωσης. Η χειρουργική επέμβαση αποτελεί τη λύση για τη βελτίωση του σχήματος των μηρών και του κορμού.

Η μηροπλαστική αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και λίπους από τους μηρούς, και μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση για την ανάδειξη της θηλυκότητας των μηρών. Η τελική ουλή, μικρότερη ή μεγαλύτερη σε μήκος ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, τοποθετείται επιμελώς στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών και δύσκολα είναι ορατή.

Η μετεγχειρητική πορεία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, εφόσον εφαρμοστούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα ταχείας ανάρρωσης. Ένα ειδικό ελαστικό ένδυμα απαιτείται για διάστημα 6-8 εβδομάδων, ανάλογα με την περίπτωση, και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από διάστημα 1-2 εβδομάδων.