Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

Η πιο δημοφιλής παγκοσμίως αισθητική χειρουργική επέμβαση, η λιποαναρρόφηση (επίσης γνωστή ως λιποπλαστική ή λιπογλυπτική), σμιλεύει μόνιμα το σώμα με την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους από τις περιοχές όπου υπάρχει συσσώρευση, όπως τους μηρούς («ψωμάκια»), την κοιλιά, τους γοφούς, τους βραχίονες, το λαιμό και άλλες περιοχές. Ως αποτέλεσμα ένα πιο ελκυστικό σχήμα σώματος με σύσφιξη του δέρματος επιτυγχάνεται. Αν και ο όρος “λιπογλυπτική” χρησιμοποιήθηκε αρχικά για διαφημιστικούς λόγους, η τεχνική που εφαρμόζουμε μπορεί πράγματι να επιτύχει εξαιρετικά μόνιμα αισθητικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τις φυσικές καμπύλες του σώματος (High Definition Liposuction). 

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί υποκατάστατο για την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, αλλά μια επέμβαση που μπορεί να εξαλείψει περιοχές του λίπους που δεν ανταποκρίνονται στις συνήθεις μεθόδους απώλειας βάρους. Η επέμβαση προτείνεται να συνδυαστεί με πρόγραμμα κατάλληλης διατροφής για την επίτευξη του κατάλληλου βάρους για τον σωματότυπο του/της ασθενούς και να διατηρηθεί έτσι ένα μακροχρόνιο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Λιποαναρρόφηση και Άντρες

Η λιποαναρρόφηση στους άντρες γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Οι συνήθεις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση στους άνδρες είναι η κοιλιά, η πλάγια κοιλιακή χώρα (λαβές της αγάπης – love handles), ο λαιμός, και η περιοχή του στήθους για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας (hyperlink).

 

Λιποαναρρόφηση και Μεταμόσχευση λίπους

Τα τελευταία χρόνια η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται όλο και συχνότερα με τη χρησιμοποίηση και μεταφορά (μεταμόσχευση) του αφαιρεθέντος λίπους της/του ασθενούς σε άλλες θέσεις επιτυγχάνοντας περαιτέρω βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος.

Με τον τρόπο αυτό το λίπος που παραδοσιακά θεωρούνταν περιττό έχει μετατραπεί σε ιστό -“χρυσό”, ο οποίος εφαρμόζεται μετά από κατάλληλη επεξεργασία για την ανάπλαση του προσώπου με την αποκατάσταση της απώλειας όγκου λόγω γήρανσης, για την ενίσχυση των γλουτών, για τη διόρθωση ασυμμετριών στο μαστό ή στο υπόλοιπο σώμα καθώς για τη βελτίωση μετατραυματικών ή μετεγκαυματικών ουλών. Βρίσκει επίσης εφαρμογή στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή, διορθώνοντας πιθανή ασυμμετρία,έλλειμμα όγκου ή άλλα προβλήματα των μαστών.

Μετά από τη συσσώρευση παγκόσμιας εμπειρίας άνω των 25 ετών, οι ενδείξεις της χρήσης της μεταμόσχευσης λίπους συνεχώς πληθαίνουν, όπως και οι γνώσεις για τους μηχανισμούς δράσεις, με συνέπεια τα αισθητικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται να είναι εξαιρετικά, φυσικά και μόνιμα.

 Η λήψη του λίπους γίνεται με διαδικασία παρόμοια με τη λιποαναρρόφηση, υφίσταται κατάλληλη επεξεργασία και εγχύεται με ιδιαίτερα λεπτή τεχνική στην περιοχή επιλογής. Συζητήστε σήμερα κιόλας μαζί μας για όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η λιπομετάθεση.