Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Ωτοπλαστική

  Η ωτοπλαστική αποτελεί την επέμβαση που διορθώνει τα «πεταχτά αυτιά» (αφεστώτα ώτα). Πρόκειται για μια συγγενή ανωμαλία του πτερυγίου του ωτός, η οποία αναγνωρίζεται ήδη κατά την παιδική ηλικία και διορθώνεται μόνο με χειρουργική επέμβαση. Με την ωτοπλαστική διορθώνονται οι ανωμαλίες στο σχήμα του αυτιού και το πτερύγιο τοποθετείται πιο κοντά στο κεφάλι, αποκαθιστώντας την αρμονία όλου του προσώπου.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ικανοποιητικά, χωρίς εξωτερικές ή εμφανείς ουλές, αφού η επέμβαση πραγματοποιείται με μικρή τομή στην οπίσθια επιφάνεια του ωτός.

  Η επέμβαση ενδείκνυται από την ηλικία των 6 ετών (πριν ακόμη το παιδί ξεκινήσει το σχολείο) υπό γενική αναισθησία, ενώ σε εφήβους και ενήλικες γίνεται υπό τοπική αναισθησία.

 Οι γονείς θα πρέπει να αναγνωρίζουν τα αισθήματα του παιδιού, αφού τα πειράγματα για πεταχτά αυτιά μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την ψυχολογία παιδιών, εφήβων και νέων.

 Το τραύμα (σχισμή) στο λοβίο του αυτιού αποτελεί την πιο συχνή δυσμορφία του αυτιού που διορθώνει ένας πλαστικός χειρούργος. Συνήθως αποτελεί συνέπεια άσκησης χρόνιας πίεσης ή οξέος τραύματος του λοβίου από σκουλαρίκια. Η αποκατάσταση της αισθητικής δυσμορφίας γίνεται με χειρουργική διόρθωση, υπό τοπική αναισθησία. Σκοπός είναι η αποκατάσταση τόσο του σχήματος όσο και της ισχύος του λοβίου, που θα επιτρέψει στην ασθενή να φορέσει ξανά σκουλαρίκια, το συντομότερο δυνατό.

   Αν και η απλή συρραφή του λοβίου μπορεί να εφαρμοστεί, δεν αποτελεί μια μακροπρόθεσμη αξιόπιστη επιλογή. Ως εκ τούτου, ο Δρ. Σερέτης προσφέρει μόνο τις πιο εξελιγμένες επιλογές που συνδυάζουν την οριστική λύση με ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.