Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Ατοπική Δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα-έκζεμα είναι μία χρόνια, υποτροπιάζουσα φλεγμονώδης δερματοπάθεια , που χαρακτηρίζεται από ξηρότητα και ερυθρότητα του δέρματος με συνοδό έντονο κνησμό. Αφορά σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά προσχολικής ηλικίας! Σπανιότερα εμφανίζεται και στην ενήλικη ζωή.

Προέχει η σωστή δερματολογική διάγνωση, ενώ για την εξέλιξη της θεραπείας πάρα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η λεπτομερής καθοδήγηση των γονιών, όσον αφορά την καθημερινή φροντίδα του δέρματος και την εφαρμογή των θεραπευτικών τοπικών σκευασμάτων. Μόνο έτσι τίθενται τα θεμέλια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και ανακούφιση των μικρών μας ασθενών. Ανάλογα με την περίπτωση έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ποικιλία θεραπευτικών επιλογών.

Σε ειδικές περιπτώσεις που συνυπάρχουν άλλα προβλήματα, όπως τροφικές αλλεργίες, αλλεργική ρινίτιδα και αλλεργικό άσθμα, μπορεί να συστηθεί περαιτέρω αλλεργιολογική διερεύνηση.

Σας περιμένουμε στον ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά χώρο μας, μιας και επιθυμούμε να νιώσουν ευχάριστα και οι μικροί μας ασθενείς!