Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Θεραπεία ακράτειας ούρων με τεχνολογία ΗIFEM/ΕMS

Ποια είναι τα δεδομένα μας στην ακράτεια ούρων?

Η ακράτεια ούρων είναι ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα, που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Αφορά το 27% των ελληνίδων. Η ανατομία, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η παχυσαρκία είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου. Σε μικρότερο ποσοστό εμφανίζεται και στους άντρες.

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι συμβατικές θεραπείες?

Για τη θεραπεία της ακράτειας εφαρμόζονται τόσο φαρμακευτικές όσο και χειρουργικές θεραπείες. Σαφώς οι κλασικές αυτές θεραπείες μπορεί να παρέχουν μια ανακούφιση, δυστυχώς όμως δεν στερούνται ανεπιθύμητων ενεργειών ή επιπλοκών. Επίσης, γίνεται αντιληπτό από τις υπέρογκες πωλήσεις σε πάνες ακράτειας ότι συχνά δεν επιτυγχάνεται αποτελεσματική θεραπεία της νόσου σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

 

Γιατί η ΗIFEM/EMS τεχνολογία έφερε την επανάσταση στη θεραπεία της ακράτειας ούρων και ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης?

Η τεχνολογία EMS/ΗIFEM δίνει την ιδανική λύση, γιατί επιτυγχάνει οριστική θεραπεία της ακράτειας ούρων, εντελώς ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες, χωρίς φάρμακα και χωρίς χειρουργείο!

Η/ο ασθενής απλά κάθεται σε ένα ειδικό «πιάτο», το οποίο με υψηλής έντασης στοχευμένα ηλεκρομαγνητικά κύματα (HIFEM) διεγείρει τους μύες του πυελικού εδάφους. Αποτέλεσμα είναι η ενδυνάμωση και ανύψωση του πυελικού εδάφους και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης (βλ. εικόνα).Έτσι η ακράτεια ούρων θεραπεύεται μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες, ενώ πράλληλα τονώνεται ο κόλπος και σμιλεύονται οι γλουτιαίοι μύες.

Στη Swan Clinic εφαρμόζουμε εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, στα οποία η ακράτεια βελτιώνεται από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες και έχει μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Αρχικά συστήνονται 4-8 συνεδρίες, ενώ μετά από μερικούς μήνες απαιτούνται μεμονωμένες συνεδρίες σε αραιά χρονικά διαστήματα για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Συνοψίζοντας, στη Swan Clinic παρέχουμε τη δυνατότητα αποτελεσματικής θεραπείας της ακράτειας ούρων χωρίς φάρμακα και χειρουργείο, ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες, μη επεμβατικά, μέσω ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους με HIFEM/ΕΜS.