Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Yαλουρονικό οξύ

Αποκατάσταση όγκου προσώπου – Διόρθωση ρυτίδων 

Σημεία κλειδιά στη διαδικασία της γήρανσης του προσώπου αποτελούν η σταδιακή απώλεια του όγκου του, η χαλάρωση του δέρματος και η δημιουργία ρυτίδων έκφρασης, που σταδιακά μετατρέπονται σε βαθύτερες, μόνιμες γραμμές. 

Τα ενέσιμα υλικά, και ιδίως το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιούνται για το “γέμισμα” των ρυτίδων και την αύξηση του όγκου σε θέσεις όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά, οι κρόταφοι, η περιοχή κάτω από τα μάτια (βαθούλωμα), το οβάλ του προσώπου, η γωνία της κάτω γνάθου κ.ά. 

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του δέρματος, το οποίο στην ενέσιμη μορφή του για αισθητικές εφαρμογές, απορροφάται μετά από 9-18 μήνες, ανάλογα με τη σύσταση και την ποιότητα του υλικού. 

Αν και συμπτώματα, όπως πρήξιμο ή ερυθρότητα, μπορεί να εμφανιστούν μετά τη θεραπεία στην περιοχή εφαρμογής, είναι παροδικά και σύντομα υποχωρούν. 

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, να φανούμε πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι, αλλά και να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά μας. Βαθιές γραμμές μπορούν να εξαλειφθούν. Ένα γυναικείο πρόσωπο μπορεί να αποκτήσει έντονα και “φωτεινά” ζυγωματικά, πλούσια και φυσικά χείλη. Ένας άντρας να τονίσει κι άλλο ή να αποκτήσει αρρενωπές γωνίες.

Με την εφαρμογή των πιο εξελιγμένων τεχνικών και τη επιλογή των καλύτερων υλικών της αγοράς αποσκοπούμε όχι απλά στο γέμισμα μιας ρυτίδας αλλά στην ανατομική αποκατάσταση / ανάπλαση μιας περιοχής και την ωραιοποίηση (“beautyfication”) του προσώπου. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι το αποτέλεσμα κάθε ενέσιμης θεραπείας μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω όταν ο στόχος της αναζωογόνησης του προσώπου δεν επικεντρώνεται στις ρυτίδες αλλά επιλέγεται μια ολιστική προσέγγιση, αποσκοπώντας στην περιοχική αλλά και ποιοτική (δέρμα, λίπος, απώλεια όγκου των βαθύτερων δομών) θεραπεία, κατά περίπτωση του προσώπου. Κατά συνέπεια η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες ανάπλασης, όπως το Botox, η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP, το Laser ανάπλασης προσώπου τύπου CO2 Fractional, το Microneedling ή τέλος η μηχανική ανάπλαση τύπου LPG.