Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

Χειρουργικό Face and Neck Lift (Ρυτιδοπλαστική προσώπου και λαιμού)

Ρυτιδοπλαστική προσώπου (Facelift)

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν αποτυπώνονται στο πρόσωπό τους οι συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, του άγχους και του σύγχρονου τρόπου ζωής, του καπνίσματος και των καταχρήσεων. Τυπικά χαρακτηριστικά αποτελούν η απώλεια της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της νεανικής όψης του δέρματος, με τη λέπτυνσή του και τη δημιουργία μια κουρασμένης και γερασμένης εμφάνισης με μόνιμες ρυτίδες, ασαφές περίγραμμα στην κάτω γνάθο (σαγόνι) και περίσσεια δέρματος γύρω από το πηγούνι.

 Αρχικά, η χρήση Botox και υαλουρονικού οξέος μπορεί να καθυστερήσει ένα λίφτινγκ, αλλά εάν θέλετε πραγματικά να διορθώσετε το χαλαρό, κρεμασμένο δέρμα, το λίφτινγκ αποτελεί την ιδανική λύση για να γυρίσετε πίσω το ρολόι του χρόνου. Επαναφέρει το δέρμα του κάτω προσώπου και λαιμού στην πρότερη νεανική του θέση και τονίζει τα μάγουλα (μέσο πρόσωπο) μέσω μιας μικρής τομής στο τριχωτό που συνεχίζει έμπροσθεν του ωτός, και είτε σταματά στη βάση των λοβίων είτε συνεχίζεται πίσω από το αυτί, ανάλογα με την περίπτωση. Το μοντέρνο λίφτινγκ συνδυάζεται με τη λιπομετάθεση (fat grafting) για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου από τα ζυγωματικά και τα μάγουλα και τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος του προσώπου.

Χρειάζονται 2-4 ώρες για την επέμβαση. Τα αποτελέσματα γενικά διαρκούν περίπου 10 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία σας, την ελαστικότητα του δέρματός σας αλλά και τον τρόπο ζωής. 

Ρυτιδοπλαστική λαιμού (Neck lift)

Μερικοί άνθρωποι έχουν ανάγκη μόνο από λίφτινγκ λαιμού και όχι του προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, οι διαθέσιμες επιλογές είναι είτε η λιποαναρρόφηση είτε μικρή τομή στο λαιμό ή πίσω από το αυτί και διόρθωση του προβλήματος είτε, τέλος, ανάρτηση με νήματα.