Χαριλάου Τρικούπη 10,

45332 Ιωάννινα

τ.: +30 26510 22 756

e-mail: info@swanclinic.gr

 

Μια επαναστατική μέθοδος των τελευταίων ετών, που ήρθε να καταλάβει σημαντική θέση ανάμεσα στις άλλες θεραπείες αντιγήρανσης, αποτελεί η θεραπεία με αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – PRP Platelet Rich Plasma.

Η διαδικασία είναι απλή. Γίνεται αιμοληψία στο άτομο που θα λάβει τη θεραπεία. Το αίμα επεξεργάζεται με ειδικό τρόπο και αποτελεί την πηγή άντλησης του συμπυκνωμένου, πλούσιου σε αιμοπετάλια ορού. Τα πολύτιμα αυτά αιμοπετάλια εκκρίνουν αυξητικούς παράγοντες με πολύπλευρες ευεργετικές επιδράσεις.

Η θεραπεία με αυτόλογο πλάσμα χρησιμοποιείται κατά κόρον στο πρόσωπο, όπου συχνά αναφέρεται με τον όρο Vampire Lift ή Dracula Lift.

Οι αυξητικοί παράγοντες που εκκρίνονται από τα αιμοπετάλια προάγουν την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του σφρίγους και της ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και της ενυδάτωσής του. Το πρόσωπο δείχνει νεότερο, λεπτές ρυτίδες και ατέλειες βελτιώνονται, το δέρμα γίνεται απαλότερο και αποκτά μια ζωντανή λάμψη.

Είναι ιδανική θεραπεία για όσους/όσες επιθυμούν να γυρίσουν το χρόνο πίσω με φυσικό τρόπο, χωρίς να αλλάξει τίποτα στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σημαντική είναι η συμβολή της PRP θεραπείας και στην τριχόπτωση κάθε τύπου. Άντρες και γυναίκες επωφελούνται από την αποδεδειγμένη  τριχογενετική επίδραση των αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι προάγουν την ενδυνάμωση και αναγέννηση της τρίχας.

Οι αυξητικοί παράγοντες παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην επούλωση, οπότε η PRP θεραπεία εφαρμόζεται και για τη βελτίωση ουλών και ραγάδων.

Η μεσοθεραπεία με αυτόλογο πλάσμα μπορεί να συνδυαστεί στην ίδια συνεδρία, ανάλογα με τις ανάγκες, και με άλλες θεραπείες (Botox, Υαλουρονικό οξύ, Laser ανάπλασης κλπ.).

Ασυναγώνιστο πλεονέκτημα της PRP θεραπείας αποτελεί το γεγονός ότι είναι ελεύθερη αλλεργικών αντιδράσεων, αφού χρησιμοποιείται το ιδίο αίμα. Για τον ίδιο λόγο μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό!

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε εποχή του χρόνου και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες άμεση.

Η επανάληψη της PRP μεσοθεραπείας ανά αραιά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα πάντα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα κάθε ένδειξης, εγγυάται τη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος.

Η επεξεργασία του αίματος στην κλινική μας γίνεται με το μοναδικό, πρωτοποριακό σύστημα της ARTHREX, πλεονέκτημα του οποίου είναι η επίτευξη μέγιστης συγκέντρωσης αιμοπεταλίων συγκριτικά με άλλα συστήματα. Αυτό σημαίνει αυξημένη αποτελεσματικότητα σε κάθε θεραπεία